Lisää liikuntaa!

Kolme päivää Vierumäellä liikkuen, liikkuen ja liikkuen. Ja tietysti myös syöden ja hyvästä seurasta nauttien. Näistä on mun onnistunut loma tehty.

Tillin syntymän jälkeen olen toki jo päässyt liikkumaan, mutta aika vähän on varsinaista liikuntaa pystynyt tai uskaltanut vielä tehdäkään. Ja liikunnalla tässä kohtaa tarkoitan siis ”aivan loppu ja poikki-liikuntaa”. (synnytys ei ollut siis ihan normisetti, tästä voin postailla myöhemmin). Nyt kun oli kolme päivää pyhitetty ihan vain liikunnalle aikuisten kesken niin täytyy sanoa, että pientä ahnehdintaa oli ilmassa. Luonteeseen tietystä myös sopii ”kaikki tai ei mitään” meininki. Niinpä sitä tuli jo ensimmäisenä päivänä ahnehdittua lihakset sen verran kipeiksi, että näin jälkikäteen ajateltuna yhtään pidempää aikaa ei multa tämä liikuntaloma olisi onnistunut.

Loma aloitettiin omaan nuoruuteen kuuluneella yleisurheilulla. Omissa mielikuvissaanhan satasen sileä taittuu yhtä nopeasti kuin 20 vuotta sitten ja pituudessa hyppy leiskahtaa yli viis metriä ihan niin kuin silloin ennen. Mielikuvissa kyllä, todellisuus on jotain toista. 100m oli kovin pitkä matka ja nopeudesta loppui kyllä terävin terä jo 60m kohdalla. Mielikuva nopeudesta olisi kyllä ollut mahtava pitää, mutta reality check tässä kohtaa oli ehkä ihan paikallaan. Pituus jäi melkein kaksi metriä nuoruuden ennätyksestä, joten ei siitä sen enempää 😀 Kiekkoa treeanailtiin myös, joka oli kyllä mahtia, koska Liikunnan jälkeen en ole kiekkoon koskenutkaan. Tyttöjen liikuntatunneilla kun aika harvoin riittää kiekon heiton opettamiseen. Kaiken kaikkiaan siis tässä yleisurheilusetissä oli enemmän kyse ”höntsäilystä”, vaikka jokainen harjoitus ja veto vedettiinkin luonnollisesti täysiä 😀

IMG_1393

IMG_1196

Liikuntalomaan mahtui myös suppailua, asahia, crosstrainingiä, luontoliikuntaa, hohtokeilausta sekä visiittiä Flowparkkiin. Jälkimmäisin kuuluu kyllä ehdottomasti mun lemppareihin kaupungista riippumatta. Oman uskalluksen ja fyysisyyden haastaminen on vaan niin mun juttu, ja Flowparkissa ne on molemmat läsnä. Tässäkin tosin omien lihasten löytämisprosessi on selkeästi vielä kesken, josta kertoo myös mainitsemisen arvoinen yläkehon joka lihassolun jumi. Mutta montaa parempaa fiilistä ei löydy kuin lihasjumi. Snadisti olen tätä tunnetta vuoden aikana kaivannut!

Vaikeimpaan mustaan rataan ei lähdetty onnea koittamaan kun kädet oli viimeisen punaisen radan jälkeen sen verran spagettia, että käsien nosto pään yläpuolelle sai jo aikaan melkoisen irvistyksen. Tuo musta rata pitää kyllä käydä ehdottomasti vielä joskus haastamassa, sen verran vaikealta se näytti.

IMG_1330

Liikuntaloma antoi pienen vilauksen siitä vanhasta Annasta, jota ei ole yli vuoteen ollut olemassakaan. Oman liikunnallisen elämäntavan ylläpitäminen on ollut viimeisen vuoden aikana todella vaikeaa eikä pelkästään oman synnytyksen jälkeisen tilan takia. Remontti asettaa omat haasteensa, koska to do-listalla se nyt vaan on kärkipäässä, jotta tämä meidän talo (ja piha) näyttää joskus joltain muulta kuin maansiirtofirman pihalta tai kaatopaikalta. Ja luonnollisesti toinen meistä on aina Tillin kanssa, joten vain yksi pystyy remontoimaan. Tämä on ollut ehkä muutenkin lapsen syntymän myötä se yllättävin asia, joka on periaatteessa kyllä ollut tiedossa, mutta nyt se vasta konkretisoituu: Tillin kanssa ei todellakaan voi duunailla mitään keittiön siivomista/astianpesukoneen tyhjentämistä kummempaa hänen valveillaoloaikanaan. Tämä on todellakin päivänselvä asia, mutta sen kirjaimellisuus on kyllä iskenyt niin vastan kasvoja. Kukaan hullu ei tietenkään ala tekemään tämän tason remonttia pienen lapsen kanssa, mutta meillä remotti oli jo alkanut ennen kuin Tilli ilmoitti tulostaan, joten ihan by the book ei nyt voinut elämää suunnitella tältä osin 🙂

Omatoimiliikuntalomaa voin Vierumäellä todellakin suositella. Kaunis luonto ympärillä, erittäin monipuoliset liikuntamahdollisuudet ja hyvä ruoka takaavat onnistuneen loman 🙂

IMG_1213.JPG

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s