Kenelle sinä olet kiitollinen?

Joel Jyrinki 1

Keskustelin pitkäaikaisen ystäväni kanssa kauan aikaa sitten yhteisistä lapsuusmuistoistamme ja käydessämme läpi opettajiamme huomasin ajattelevani miten paljosta olen yhdelle jo edesmenneistä opettajistani kiitollinen. Samalla huomasin miettiväni, että olisin ehkä halunnut hänen tietävän miten iso merkitys hänellä on ollut elämäni valintoihin. Tämä ajatus jäi johonkin mieleni sopukoihin ja nousi uudestaan pintaan viime syksynä.

Silloin minä olin opettajan ja tanssikoulun omistajan roolissa ottamassa vastaan vanhemman sähköpostipalautetta, jonka ydinajatus oli antaa negatiivista palautetta hänen mielestään pieleen menneestä kisaryhmän oppilasvalinnasta. Tämä ei kuitenkaan ollut se seikka, joka palautti mieleeni keskustelun ystäväni kanssa vaan sähköpostin aloitus, joka alkoi lauseella ”no news is good news”. Eli silloin kun mitään ei kuulu niin kaikki on hyvin. Käytin tätä myös edellisen kirjoitukseni otsikkona, jonka ironian ehkä ymmärrätte nyt. Hiljaisuus saattaa todellakin merkitä sitä, että kaikki on hyvin, mutta jäin väkisinkin miettimään olisiko seitsemän vuoden aikana voinut antaa jotain positiivista palautetta sen sijaan, että tyytyy toteamaan ”no news is good news”? Me ihmiset olemme siitä mielenkiintoisia tapauksia, että tulemme saamastamme positiivisesta palautteesta hyvälle mielellä ja arvatkaapa mitä, niin tulee myös sen antaja.

Tämä yksi sähköposti sai minut miettimään miksi positiivisen palautteen tai kiitoksen antaminen tuntuu monesti olevan totta vain ajatuksen tasolla. En ollenkaan epäile etteikö Suomi olisi pullollaan ihmisiä, joilla on jotakin positiivista sanottavaa toisesta ihmisestä tai saamastaan palvelusta. Liian usein se kuitenkin jää vain pyörimään meidän oman päämme sisälle.

Joel Jyrinki 2

Tästä inspiroituneena päätin aloittaa kerro kiitollisuudestasi-viikon. Kiitollisuuden tunnetta on tutkittu paljonkin ja sen hyödyt ihmismielelle tunnetaan jo hyvin. Ajatelkaa jos kiitollisuutta tunteva ihminen saa jo tunteesta itselleen hyötyä, paljonko kiitollisuuden osoituksesta hyötyy se, jolle kerrot olevasi kiitollinen? Aloin miettimään oman elämäni merkityksellisiä ihmisiä ja niitä löytyi vaikka kuinka monta; kollegoja, ystäviä, sukulaisia, valmentajia ja opettajia. Kerro kiitollisuudestasi-viikon aikana lähetän kiitoksen jokaiselle näistä ihmisistä ja kerron heille mistä olen kiitollinen. Haastan sinut lukijani tekemään samoin! Jos viikko tuntuu liian pitkältä ajalta, valitse lyhyempi aikaväli. Tärkeintä on, että kiitollisuutesi saavuttaa kohteensa. Ja ajattele, jossain on varmasti joku, joka on juuri sinulle kiitollinen. Eikö olisi hienoa kuulla se ❤

Lämmin kiitos kuvista ihana Joel Jyrinki 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s