Muisto auringosta

IMG_8590.jpg

Lauantaina palattiin takaisin Mallorcan auringon alta ja niin ihanaa kun olikin olla viikko auringossa, ihanaa oli palata myös Suomeen. Suomen syksyähän pitäisi jotenkin osata lähtökohtaisesti aina inhota, mutta itse en pääse siihen moodiin. Tottakai pimeys on välillä, varsinkin aamuisin, todella energiaa syövää, mutta siitä huolimatta syksyssä on jotain sellaista, jota aina kesän jälkeen odotan. Syksyn kuulaus, ilman kirpeys ja ensimmäiset pakkasyöt ovat ihan parasta.

Palataan kuitenkin hetkeksi vielä Mallorcan auringon alle. Lomamme oli aikataulutonta yhdessä hengailua niin kuin viikko sitten kerroin. Toistimme lähinnä kaava eat-swim-sleep-kaavaa päivästä toiseen. Välillä uimme hotellin uima-allasalueella, välillä meressä. Tildalle, vannoutuneelle hiekkakakkujen tekijälle, hiekkaranta oli tietenkin pala taivasta. Myös meressä ja aalloissa riitti pienelle ihmiselle ihmettelemistä. Kiitos siskoni ja äitini, Tildan lempi-ihmisten, minun seuraani ei juuri kaivattu rannalla tai uima-altaalla vaan sain lukea kaikki matkalaukkuun pakatut kirjat.

IMG_8641.jpg

IMG_8631.jpg

Koko viikko meni siis aidosti vain hengatessa ja tällä reissulla ei Alcudiaa tullut kierreltyä yhtään, vaikka paikkana Alcudia on aurinkolomakohteista yksi kauneimmista. Alcudian 14km pitkä valkohiekkainen ranta ja kaupunkia halkovat venetsiahenkiset kanaalit tuovat ajoittain fiiliksen niin kuin olisi jossain muualla kuin Palma de Mallorcan saarella. Hotelliamme, Bellevue Lagomontea, voin suositella sillä varauksella, että huoneiden väliset seinät olivat todella ohuet. Ainahan hotelleissa ääniä kuuluu, mutta nyt seinät olivat kyllä erityisen ohuet. Herkkäuniselle nukkujalle seinän takana nukkuvan naapurin kuorsaus on vähän liikaa. Muuten annan hotellille hyvät pisteet hinta-laatusuhteesta.

IMG_8577.jpgAurinkolomalle lähtö pitäisi kyllä ajoittaa aina syyslomaan. Keskellä syksyä, varsinkin näin viileän kesän jälkeen, aurinkoa ja lämpöä osaa arvostaa eri tavalla kuin keskellä kesää tehdyillä reissuilla. Ja näin keskellä pimenevää syksyä tehty reissu jättää myös vahvemman muistijäljen; muisto auringosta säilyy pidempään kun kontrasti meidän omaan vuodenaikaamme on niin iso.

Reipasta viikon alkua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s