Kohti Himalajaa – Annapurna Base Camp

annapurna-2376966

Tätä on odotettu melkein puoli vuotta ja nyt alkaa vaellusreissumme olla käsillä. Sunnuntaina lähdemme Sannin kanssa kohti Nepalia ja Annapurna Base Camppia (4145m). Reissumme kestää kaksi viikkoa, josta yhdeksän päivää vaellamme Himalajan upeissa maisemissa ja yövymme matkan varrella olevissa majataloissa. Aikaa valmistautumiseen on ollut runsaasti, mutta siitä huolimatta to do-listallani on edelleen asioita tehtävänä ja ostettavana.

Vaeltamiseen olen hurahtanut muutama vuosi sitten, mutta tähän asti olen vaeltanut ainoastaan Euroopassa. Haluaisin kirjoittaa, että tämä Nepalin reissu on ollut haaveenani jo vuosia, mutta itseasiassa olen haaveillut tästä noin 1,5 vuotta. Tajusin myös, että minulla ei ylipäätään ole montaakaan asiaa, joista olisin haaveillut vuosia, koska toimintatapoihini ei kuulu odottaa haaveiden toteutumisessa (tältä osin pitkäjänteisyys ei ole hyveeni). Annapurnan vaellus on tästä hyvä esimerkki; kun jotain saan päähäni niin sen useimmiten toteutan. Tämä sama toimintamalli pätee oikeastaan ihan kaikkeen elämässäni.

annapurna-233330

Tämä Nepalin vaellus poikkeaa aikaisemmista reissusta mm. majoittumisen suhteen. Aikaisemmilla vaelluksilla olemme tehneet päivävaelluksia ja palanneet yöksi kuuman suihkun kautta hotellin pehmeään sänkyyn. Nyt yövymme majoissa ja kaikki vaelluksen aikana tarvittavat tavarat ja varusteet kulkevat koko ajan mukanamme. Ollaan siis huomattavasti lähempänä sitä vaelluskokemusta, josta minä haaveilen. Sherpat kantavat kuitenkin varusteitamme, joten omien tavaroiden kantamisesta, reppua lukuun ottamatta, ei tule tällä reissulla mitalia.

Tätä vaellusmatkaa varten olen päivittänyt myös jonkun verran varusteitani. Varusteista tärkeimmät eli vaelluskengät jouduin uusimaan ensimmäisenä. Vanhat vaelluskenkäni eivät olleet kuin muutaman vuoden olleet käytössä, mutta raskauden jälkeen jalkani leveni juuri sen verran, että Hanwagin kapeamman lestin vaelluskenkä ei enää sopinut jalkaan. Tämän onneksi huomasin Chamonix’n päivävaelluksilla enkä keskellä Annapurnan vaellusta. Uusien vaelluskenkien sisäänajo jäi tosin vähän liian vähälle, joten nyt täytyy toivoa, että ne todella istuvat ja sopivat. Kenkien lisäksi olen päivittänyt mm. makuupussin, vaellushousut ja untuvatakin uusiin. Kertarysäyksenä nämä hankinnat kirpaisevat, mutta nyt on taas vuosiksi eteenpäin kaikki vaelluskamat kunnossa.

Nyt alan pikku hiljaa keskittymään varustelistaan ja pakkaamiseen, jotta se ei jäisi ihan viime tippaan. Blogini hiljenee kahdeksi viikoksi ja palaan kertomaan teille reissukokemuksistamme marraskuun puolessa välissä. Toivottavasti maa on yhä valkoinen kun me palaamme reissusta ❤

Kuvat: Pixabay

Yksi kommentti artikkeliin ”Kohti Himalajaa – Annapurna Base Camp

  1. Paluuviite: Nepalin värit ja vuorten vaikutus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s